Personvern på Lovdata.no

Behandlingsansvarlig

Lovdata er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger på nettstedet Lovdata.no.

Formål

Formålet med innsamling av personopplysninger er å loggføre bruken av nettstedet. Loggen brukes til å

-        lage statistikk over bruken av nettstedet,

-        analysere bruksmønsteret for å kunne forbedre nettstedet,

-        avsløre eventuell bruk i strid med brukervilkårene, 

-        fakturere bruk av eventuelle betalte tjenester.

Innsamling og behandling av personopplysninger

Ved bruk av nettstedet logges nettlesertype, tidspunkt, IP-adresse og eventuell lenke du kom inn til Lovdata.no fra. Dette logges for å kunne lage statistikk over bruken av nettsidene. 

Dette logges også av sikkerhetshensyn for å avdekke angrep mot nettsidene og uautorisert bruk i form av massenedlasting ved hjelp av automatiske metoder eller verktøy. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute gitte IP-adresser (og geografiske områder) fra våre nettsteder

Bruk av informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som et nettsted lagrer på brukerens datamaskin. Lovdata bruker ikke informasjonskapsler (”cookies”) på Lovdata.no.

Lovdata bruker analyseverktøyet Google Analytics for å samle og vurdere informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. Google Analytics bruker informasjonskapsler. Som behandlingsansvarlig for Lovdata.no er det Lovdata som bestemmer hvilke opplysninger Google kan innhente om bruken av nettstedet. Google Analytics mottar bare generell webstatistikk, som f. eks. nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra. IP-adresser anonymiseres.

Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. 

Dersom du tar i bruk funksjonen regellesehjelp som finnes i enkelte forskrifter, vil status for funksjonen (av/på) bli lagret lokalt i nettleseren din.

Varslingstjeneste

Lovdata.no tilbyr brukerne varsling om endringer på valgfrie områder. Tjenesten forutsetter registrering av brukerens e-postadresse og fakturainformasjon, dvs, navn og fakturaadresse. Adressene blir kun benyttet for utsending av nyhetsvarsler og fakturering av tjenesten. Dersom brukeren ønsker å avslutte abonnementet blir adressene slettet.

Utlevering til tredjepart

Ut over det som lagres av Google Analytics utleveres ingen informasjon til tredjepart.

Sletting og arkivering

Loggene over bruk av nettstedet slettes etter 6 måneder.

Den aggregerte statistikken slettes ikke, men inneholder ikke opplysninger om IP-adresser eller andre identifiserende opplysninger.

Sikkerhetstiltak

Lovdatas personale har taushetsplikt med hensyn til alle opplysninger om abonnentens og den enkelte brukers forhold som de blir kjent med i forbindelse med arbeidet.

Logger og informasjon om varslingskunder, se ovenfor under Varslingstjeneste, oppbevares på områder beskyttet av brannmurer og sikkerhetsanordninger for øvrig. Våre sikkerhetsrutiner oppdateres i takt med ny tilgjengelig teknologi.

Kontaktinformasjon

Adresse:
Lovdata
Postboks 2016 Vika
0125 Oslo
Tlf.: 23 11 83 00

Kontortid: kl. 0800-1600

 

For ytterligere kontaktinformasjon se http://www.lovdata.no/info/kontakt.html